Destinations

Parku kombetar i Thethit

arku është i rrethuar nga të katër këndet me pyje (shkëmbore) të dy blloqeve sipër, të cilat ngjiten drejt luginës dhe krijojnë një pamje mahnitëse.
arku është i rrethuar nga të katër këndet me pyje (shkëmbore) të dy blloqeve sipër, të cilat ngjiten drejt luginës dhe krijojnë një pamje mahnitëse.

"Parku Kombëtar i Thethit" shtrihet në qendër të Alpeve të Shqipërisë, midis bllokut "Bjeshkët e Nëmuna" në perëndim dhe bllokut të Jezerca në lindje. Thethi është një rajon turistik-alpinist dhe është më i rëndësishmi në veri të vendit. Është vetëm 70 km nga qyteti i Shkodrës.

Është pjesë e komunës Shalë në rajonin e Dukagjinit. Parku është i rrethuar nga të katër këndet me pyje (shkëmbore) të dy blloqeve sipër, të cilat ngjiten drejt luginës dhe krijojnë një pamje mahnitëse.

Disa nga pjesët më të habitshme të këtij parku kombëtar janë: Pika e Radoines (2570m), Arapit (2217m), Paplukës (2569m), Alia (2471m) etj. Varur 750-800 metra më poshtë brenda luginës shtrihet piktorja fshati i Theth.shortest koha e mundur.

Për të rritur përvojën tuaj në shfletim, faqja web CARWIZ përdor cookies dhe teknologji të ngjashme. Nëse vazhdoni ta shihni këtë faqe, ne do të konsiderojmë se jeni dakord me përdorimin e tyre. Më shumë informacion »