Destinations

Parku Kombetar i Valbones

Ajo karakterizohet nga zonat e saj shumë të largëta të cilat kanë një ekosistem të madh të ruajtur të gjitha që janë kryesisht të paprekur me cilësi të pacenuar.
Ajo karakterizohet nga zonat e saj shumë të largëta të cilat kanë një ekosistem të madh të ruajtur të gjitha që janë kryesisht të paprekur me cilësi të pacenuar.

Parku Kombëtar i Luginës së Valbones (Valbona) është një park kombëtar brenda Alpeve Shqiptare në Shqipërinë e Veriut. Parku mbulon një sipërfaqe totale prej 80 km2, duke përfshirë lumin Valbona dhe zonat përreth me terren malor, peisazhet alpine, burimet akullnajore, depresionet e thella, formacionet e ndryshme të shkëmbinjve, ujëvarat dhe Luginën e Valbonës me qumeshtin e saj të dendur dhe qumeshtit forest.

Ajo karakterizohet nga zonat e saj shumë të largëta të cilat kanë një ekosistem të madh të ruajtur të gjitha që janë kryesisht të paprekur me cilësi të pacenuar. Ky ekosistem i madh i pacenuar është thelbi i asaj që është përmendur si Mrekullia Shqiptare e Alpeve.

Për të rritur përvojën tuaj në shfletim, faqja web CARWIZ përdor cookies dhe teknologji të ngjashme. Nëse vazhdoni ta shihni këtë faqe, ne do të konsiderojmë se jeni dakord me përdorimin e tyre. Më shumë informacion »